Hemels Bier

Op zaterdag 13 juni is bij slijterij Astein een nieuwe bierlijn geïntroduceerd met een Astens tintje.

Slijterij Astein heeft het initiatief voor een eigen bier opgepakt. In samenwerking met een aantal bierliefhebbers gingen ze op zoek naar bier met een goddelijke smaak. Aangezien de slijterij aan de Hemel in Asten gevestigd zit was een logische naam voor het bier: Hemels Bier.

In samenwerking met Multi Bier zijn diverse brouwerijen in Nederland en België benaderd. Uiteindelijk is er een Belgische brouwerij gevonden die op basis van kwaliteit en smaak de doorslag gaf. Deze brouwerij gaat de Hemelse bieren dan ook brouwen.

Er wordt gestart met een fruitig blondje van 7,5% alc. vol. Een moutige dubbel van 8% alc. vol. en een stevige, volle tripel van 9% alc. vol.

Restaurant De Beleving in Asten heeft de primeur om de Hemelse bieren als eerste uit te schenken.

Afgelopen zaterdag 13 juni vond de smakelijke introductie plaats van het Hemels bier. De eerste flessen werden in samenwerking met het onlangs, door Astein Slijterij, opgerichte ‘Hemels Biergilde’ overhandigd aan wethouder Jac van Bussel.

Foto Hemels